Форум “Горизонти спадщини”

15-16 квітня 2021 року | онлайн
Зареєструватись

Про Форум

Львів та Умань – важливі міста для польської, єврейської та української історії, які розкривають великий потенціал культурної спадщини для інклюзивного та сталого місцевого розвитку. Між Львовом та Уманню – простір з містами та містечками, що зберігають сліди багатокультурного минулого. Разом вони символізують складність історії прикордоння та багатство європейської спадщини. В таких містах історії багатьох поколінь, націй, релігій, соціальних верств, політичних груп, окремих людей тісно сплітаються в одне місто, що живе і дихає історіями. Проект Reherit реалізується для того, щоб ці історії не були паралельними або забутими. 

Форум “Горизонти спадщини” є можливістю та запрошенням до розмови, яка об’єднає учасників проекту та гравців екосистеми культурної спадщини зі всієї України. Форум зосередиться на обміні досвідами, кращих практиках та больових точках, локальних вимірах,  горизонтальному та крос-регіональному мережуванні, транскордонним та міжнародним можливостям співпраці. Фокусом події буде розмова навколо ключових орієнтирах та траєкторії для розуміння та роботи зі спадщиною у різних контекстах в Україні.

Ми плануємо запросити до спільної розмови понад 80 учасників, залучених до проекту (стейкхолдери, експерти, дослідники, партнери) та ширше людей, задіяних та зацікавлених у процесах осмислення та опрацювання спадщини як спільного простору діалогу у теперішньому.

Програма складається з 3 блоків, які включатимуть ключову промову, дискусію, панелі та презентації. Також передбачені прогулянка на основі розроблених матеріалів для гідів в рамках проекту та презентація відео-продуктів про спільну спадщину, відповідальність та можливості. 

Структурні блоки форуму довкола тем та підходів:

  • Управління спадщиною: про практики та концепції управління культурною спадщиною на різних рівнях (локальний, державний, міжнародний), про політики та стратегії та різні управлінські процеси.
  • Інтерпретація спадщини: про концепції розуміння та оцінювання спадщини, роль експертів та різних залучених сторін, про актуалізацію спадщини, про розширення та зміни розуміння “(не)своєї” спадщини.
  • Залучення у спадщину: про процеси включення стейкхолдерів, різних сторін та перспектив у практики роботи зі спадщиною, від процесів управління до інтерпретації та користування.

Програма

Завантажити PDF

Форум
Горизонти Спадщини

15-16 квітня 2021 року | онлайн
Зареєструватись

Питання-відповіді

Для кого передбачена подія?

Захід буде корисний та цікавим:
– Культурним операторам, фахівцям у сфері культурної спадщини
– Органам влади, громадським організаціям та ініціативним групам
– Працівникам культурних, туристичних та освітніх установ
– Фахівцям з суміжних сфер (менеджерам культури, соціологам, урбаністам)

Як можна взяти участь у події?

Участь у Форумі передбачає реєстрацію.

Після підтвердження реєстрації, ми надішлемо вам детальну програму заходу та інструкцію. Якщо ви не зможете бути включені у всю програму Форуму, запрошуємо реєструватися на трансляції окремих частин програми.

На якій технології та платформі буде відбуватися подія?

Форум буде відбуватись на платформі ZOOM, а також онлайн трансляція у Youtube, Facebook.

Відкрий спадщинуДізнавайтесь цікаве про культурну спадщину