Google запускає новий розділ проєкту «Україна поруч» на Google Arts & Culture | ReHERIT
  • Новини

    Google запускає новий розділ проєкту «Україна поруч» на Google Arts & Culture

    • 16 Жовтня, Середа

Google запускає новий розділ проєкту «Україна поруч» на Google Arts & Culture, що знайомить світ з багатством української культури, мистецтва та історії. Вперше вся ця спадщина зібрана на одній платформі, надаючи користувачам з усього світу безоплатний доступ до колекцій українських музеїв. Завдяки онлайн-формату, дослідити та побачити те, що в реальному житті вимагало б днів або навіть тижнів, тепер можна за короткий час.

«Україна поруч» на Google Arts & Culture — це довгострокова ініціатива із зацифрування та поширення культурної історії України.

«У час, коли Україна переживає найскладніші випробування, наша культура залишається нашою силою та натхненням. Проєкт «Україна Поруч» на Google Arts & Culture дає можливість кожному відкрити для себе видатних українців, які прославили нашу землю на весь світ: Миколу Леонтовича, Соломію Крушельницьку, Марію Приймаченко, Катерину Білокур та багатьох інших. Сьогодні, коли російські окупанти намагаються знищити нашу спадщину, цей проєкт є особливо важливим. Він не лише зберігає українську культуру, а й популяризує її у світі. Тож давайте разом відкривати світу красу України – її мистецтво, історію та традиції, бо саме в них – наша сила та ідентичність», — коментує Олена Зеленська, перша леді України.

«Проєкт «Україна Поруч» – це не лише можливість представити світу багатство нашої культурної спадщини, а й важливий крок у її збереженні для майбутніх поколінь. В умовах війни, коли багато пам'яток та артефактів знаходяться під загрозою, їх зацифрування набуває особливого значення. Завдяки сучасним технологіям ми можемо зберегти нашу культуру та історію, попри всі виклики сьогодення, і передати її нащадкам як неоціненний скарб українського народу. Водночас проєкт долає географічні та часові бар'єри, дозволяючи людям з усього світу доторкнутися до багатої історії та мистецтва України», — пояснює Анастасія Бондар, заступниця Міністра культури та стратегічних комунікацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Всі матеріали проєкту можна знайти на сайті Google Arts & Culture та в застосунку на iOS та Android.

 

Відкрий спадщинуДізнавайтесь цікаве про культурну спадщину