МКІП закликає долучитися до створення нової культурної стратегії України | ReHERIT
  • Новини

    МКІП закликає долучитися до створення нової культурної стратегії України

    • 18 Жовтня, П’ятниця

Міністерство культури та інформаційної політики України розпочинає розробку нової Стратегії розвитку української культури до 2030 року і запрошує долучитися всіх небайдужих. Ця стратегія стане документом середньострокового планування культурної політики, включатиме детальний аналіз поточного стану і визначатиме стратегічні цілі, пріоритети, напрями дій та завдання держави у сфері культури. Це завдання передбачене Законом України «Про культуру».

Нова стратегія буде інтегрована в довгострокову загальну візію розвитку держави, враховуючи необхідність відновлення культурної сфери в умовах постійних викликів і загроз, переосмислення культурної політики як одного з ключових чинників безпеки, формування стійкості та єдності суспільства, а також післявоєнної відбудови, ліквідації негативних демографічних тенденцій, підвищення привабливості регіонів і повернення громадян, які через війну опинилися за кордоном.

Запрошуємо експертів у галузі культури, дослідників, науковців та всіх зацікавлених долучитися до розробки Стратегії. Пропозиції до проєкту Стратегії просимо надсилати на електронну адресу МКІП України strat@mkip.gov.ua.

Відкрий спадщинуДізнавайтесь цікаве про культурну спадщину