МГО QIRI’M Young | ReHERIT
  • МГО QIRI’M Young

    АР Крим (тим. окуп. територія) , Львів

QIRI'M Young – це молодіжна громадська організація, заснована кримськими татарами у 2018 році, яка займається збереженням та популяризацією кримськотатарської мови та культури. Основний напрямок діяльності – цифрові проєкти, зокрема створення Кримськотатарського національного корпусу (ctcorpus.org), який містить великий обсяг текстів кримськотатарською мовою з перекладами, інструменти для їх аналізу та обробки. Корпус слугує цінним ресурсом для дослідників, мовознавців, викладачів та всіх, хто цікавиться кримськотатарською мовою та культурою.

Послуги

Створення та підтримка кримськотатарського національного корпусу (ctcorpus.org) Розробка та підтримка онлайн-ресурсів, освітніх програм та курсів для вивчення кримськотатарської мови Консультації з питань збереження та популяризації кримськотатарської мови Проведення досліджень у галузі корпусної лінгвістики та кримськотатарської мови Організація освітніх заходів, присвячених кримськотатарській мові та культурі в партнерстві з іншими організаціями у сфері культурної спадщини Популяризація кримськотатарської мови та культури через соціальні мережі та інші канали комунікації

Проєкти

Проєкт зі створення цифрового паралельного корпусу кримськотатарської мови. (https://open.ctcorpus.org)

Онлайн-словник кримськотатарської мови.

Національний корпус кримськотатарської мови: Проєкт, що містить словники, тексти та інші матеріали для вивчення кримськотатарської мови, спрямований на збереження та популяризацію кримськотатарської мови через сучасні технології. (https://ctcorpus.org/ )

Організація онлайн-курсів з вивчення кримськотатарської мови (https://community-courses.memrise.com/user/QIRIM/courses/teaching/ )

Участь у міжнародних конференціях та семінарах, присвячених кримськотатарській мові та культурі

Відкрий спадщинуДізнавайтесь цікаве про культурну спадщину