Музейний кризовий центр | ReHERIT
  • Музейний кризовий центр

    Львівська , Львів

Музейний кризовий центр — це низова ініціатива культурологині та директорки львівського музею «Територія Терору» Ольги Гончар, яку адмініструє ГО «Новий музей» . Музейний кризовий центр спрямований на фінансову, організаційну та людську підтримку невеликих регіональних музеїв України і їхніх команд у кризовий воєнний час.

Музейний кризовий центр є об'єднанням, яке започатковувало низку проєктів, першим з яких є #Швидка_музейна_допомога - фінансова допомога музейним співробітникам на екстрені потреби; Також МКЦ допомагав організувати евакуації музеїв у перші місяці повномасштабного вторгнення; Окрім вирішення фінансово-безпекових питань, центр також займається діджиталізацією культурної спадщини та документацією досвіду музейних працівників та самих музеїв в часі війни.

Музейний кризовий центр – ініціатива, яка буде актуальною й у післявоєнний час. Не тільки для відновлення мережі локальних музеїв, повернення колекцій, відновлення експозицій та інвентаризації, але й як інструмент взаємодопомоги у часі криз. Музейний кризовий центр вбачає цінність в кожній локальній музейній інституції і в людях, які бережуть знання та колекції.

Проекти:

Проєкт #поранена_культура - фіксація злочинів проти української культури російськими загарбниками, документація досвіду музейних працівників

Відкрий спадщинуДізнавайтесь цікаве про культурну спадщину