Компанія SKEIRON оцифрувала три жовківські храми | ReHERIT
  • Новини

    Компанія SKEIRON оцифрувала три жовківські храми

    • 30 Квітня, Вівторок

На Львівщині продовжують оцифровувати пам’ятки архітектури на випадок руйнувань через російські ракетні обстріли.

 

Компанія “Skeiron” оцифрувала три жовківські храми. Йдеться про церкву Пресвятого Серця Христового, церкву святого священномученика Йосафата та костел святого Лаврентія.

Сканували святині за фінансової підтримки інституту «Polonika» та швейцарської фундації «Aliph Foundation» у межах проєкту #SaveUkrainianHeritage.

«Працювати з об’єктами культурної спадщини завжди цікаво, бо ніколи не знаєш, на що можеш натрапити і які цікавинки віднайдеш. До прикладу, у церкві Серця Христового ми були здивовані побачити фрески не лише на релігійну, але й національну тематику. Зачаровані, ми повертались розглядати їх по кілька разів. А у костелі святого Лаврентія, щоб відсканувати горище, нам довелося підніматися вгору дуже вузьким проходом, – це трішки лячно і незвично, але цікаво», – зазначив співзасновник компанії «Skeiron» Андрій Гривняк.

Кожній із трьох відсканованих святинь фахівці присвятили по два дні роботи: встановлювали півтори-три сотні скануючих станцій, знімали від двох до чотирьох тисяч фотографій, залежно від специфіки та деталізованості храмів.

Відкрий спадщинуДізнавайтесь цікаве про культурну спадщину